Diverses entitats veïnals del barri de les Corts s’han unit per defensar el patrimoni històric del barri i han creat la Plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts. Són entitats que anteriorment ja s’havien implicat en la defensa d’elements patrimonials, com els edificis i els Jardins de la Maternitat, la masia de Can Planes -la del Barça-, l’edifici de l’Institut Frenopàtic i, més recentment, l’edifici i el jardí de Can CapellanetsAra han decidit sumar esforços i crear una plataforma.

Peticions sense resposta

“Ens hem unit per lluitar contra un ajuntament que és insensible a la destrucció de patrimoni, de jardins, etcètera”, explica Joan Hernández, president de l’Associació de Veïns de Mejía Lequerica i membre de la nova plataforma. Els veïns consideren que el consistori ha permès que tirin endavant projectes que han posat en risc el patrimoni o l’han destruït, en alguns casos. També diuen que se senten ignorats perquè tot i les seves demandes no els han atès degudament ni els han escoltat.

Accions legals i sensibilització

Ara, a banda de les accions legals contra el projecte de Can Capellanets que van anunciar la setmana passada, asseguren que seguiran atents i fent pressió per preservar el patrimoni del barri. També es plantegen fer xerrades i accions de sensibilització de cara al veïnat. A més, volen aliar-se amb moviments veïnals d’altres districtes que també defensen el patrimoni històric dels barris.