Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat davant de la Delegació del Govern espanyol, al número 278 del carrer de Mallorca, per defensar la unió d’Espanya i la Constitució. La mobilització ha estat convocada per les plataformes Impulso Ciudadano i S’ha Acabat, aquesta última, formada per joves. La concentració ha obligat a tallar el trànsit durant poc més d’una hora.

Els manifestants han assistit amb banderes espanyoles i pancartes amb el lema ‘Amb la Constitució!’. S’han fet sentir amb clams com “Catalunya és Espanya” o “Espanya unida”.

El president d’Impulso Ciudadano, José Domingo, ha puntualitzat que no s’han mobilitzat en contra del govern de Pedro Sánchez sinó en rebuig als 21 punts que el president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar-li com a condicions per establir un diàleg. Des de la plataforma S’ha Acabat!, el seu president, Josep Lago, ha explicat que estan a favor del diàleg sempre que inclogui als catalans constitucionalistes.

La protesta a la capital catalana ha coincidit simultàniament amb la manifestació que s’està fent a Madrid sota el lema “Per una Espanya unida. Eleccions ja!”, convocada pel Partit Popular, Ciutadans i Vox. El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, també va confirmar la seva assistència a la protesta contra el govern de Pedro Sánchez.