El pla especial de reforma de La Masia del Barça, que el club va presentar l’any 2016, no va tenir mai el vistiplau de les associacions de veïns de les Corts. La voluntat del Barça d’ubicar-hi un espai per a actes institucionals va topar amb la voluntat de les associacions i veïns de la zona, que volien una masia més oberta als ciutadans. Consideraven que l’edifici era, en part, patrimoni dels veïns i es considera un bé cultural d’interès local.

Obres aturades des del juny del 2016

Però el que va fer saltar totes les alarmes va ser l’inici d’obres, ja que segons els veïns i la FAVB es van fer sense respectar part del patrimoni catalogat. Els veïns van fer arribar el seu malestar a l’Ajuntament, que va revisar els treballs i va aturar les obres, el mes de juny del 2016. D’aquesta topada, però, en van sortir dos compromisos per part del Barça: d’una banda, restituir els elements patrimonials danyats i, de l’altra, elaborar un pla de reforma nou, tenint en compte les al·legacions i consideracions que els veïns havien presentat al primer projecte.

Tot i la bona voluntat que el club va mostrar en el seu moment, els veïns consideren que ja ha passat temps suficient perquè el Barça posi en marxa les obres i presenti un pla nou. El districte reconeix que el club s’ha dilatat en les reformes però assegura també que aquest mateix mes de setembre els han comunitat la seva intenció de començar els treballs de restitució al més aviat possible.

La masia de Can Planes data del 1702, és propietat del Barça des del 1950 i, després d’haver-se destinat durant dècades a la formació d’esportistes de la base del club, ara fa sis anys que està en desús.