La plataforma Universitats per la República i el Sindicat d'Estudiants han cridat els joves a buidar les aules i sortir al carrer per commemorar l'1-O

El 12 de febrer és el dia en què comença el judici del procés. Vaga, mobilitzacions, aturades als centres de treball. Què hi ha convocat? Quines mobilitzacions hi ha a Barcelona? Detallem a continuació què hi ha previst per al primer dia del judici.

Vaga general el 12 de febrer

El Sindicat d’Estudiants han convocat vaga el 12 de febrer després que la Intersindical ajornés la que havia convocat per al dia 7 al 21 de febrer, que es preveu que pugui tenir més suport del sindicats. El sindicat també ha fet una crida a mobilitzar-se a les 12 h a la plaça de la Universitat, a Barcelona, sota el lema “Prou repressió franquista. Per la república del poble i el jovent. Llibertat presos polítics”.

Concentració de l’ANC a Madrid

Des de l’ANC han fet una crida a concentrar-se a la cruïlla de passeig de Recoletos amb Bárbara de Braganza a les 9 h del matí, una hora abans que comenci el judici al Tribunal Suprem, segons està previst.

Manifestació el 12 de febrer a Barcelona

L’Assemblea Nacional i Òmnium Cultural han demanat fer una aturada als centres de treball a les 12 h i han convocat concentracions a les 19 h arreu de Catalunya. A Barcelona, la manifestació serà a la plaça de Catalunya.

CDR, des de diversos punts de Barcelona

Els CDR dels barris de Barcelona han fet una crida a anar a la manifestació de plaça de Catalunya en tres columnes: des dels Jardinets de Gràcia, des de plaça d’Urquinaona i des de la plaça de la Universitat. Per això convoquen a les 18.30 h, a aquests tres punts, per desplaçar-s’hi conjuntament.

Hi ha altres mobilitzacions convocades, com la vaga del 21 de febrer, a la qual també se sumen ANC i Òmnium i la manifestació del 16 de febrer.