En aquest solar s’hi construirà un edifici de set plantes. Els veïns s’hi oposen, ja que estan convençuts que perjudicarà el barri. A més, asseguren que no se’ls ha informat. ADELA ARGELET, AV les Corts "Aquesta és la primera vegada que descobrim que s'aprova un projecte sense que s'hagi fet cap reunió ni trobada de participació. Aquest cas es un projecte totalment a l'esquena dels veïns." El nou edifici estarà entre els carrers de Galileu i del Remei on, fins ara, hi havia una zona enjardinada. Els veïns temen que s’acabi convertint en un hotel. Per això, no entenen com es va aprovar un Pla especial urbanístic per poder-lo construir. XAVIER PAGÈS, veí afectat "Aquest pla especial incompleix tot el que un pla especial pot incomplir: començant perquè ha de ser per interès del veïnat, de la comunitat o una millora pel barri, aquí de millora no en veiem cap: perdem espai verd, augmentem la densitat de població". L'Ajuntament de Barcelona assegura que l'aprovació del Pla especial urbanístic es va fer seguint tots els passos reglamentaris i que no van rebre cap al·legació. Tot i això, diverses comunitats de veïns dels edificis més propers presentaran un recurs administratiu contra el pla. En aquests moments les obres estan aturades perquè no s'ajustaven a la llicència donada. Així i tot, l'Ajuntament assegura que se’n tramitarà una de nova i, tot seguit, es reprendran els treballs.

La residència sacerdotal de les Corts, que gestiona la Fundació Sant Josep Oriol, està fent una ampliació de les seves dependències que està comportant polèmica al barri. El projecte preveu afegir dues plantes a un dels edificis ja existents, remodelar l’edifici catalogat del Seminari Major -que data de 1877- i construir un nou edifici de set plantes, que servirà de residència per a personal docent i investigadors, on fins ara hi havia hagut una zona enjardinada.

Tot i que els terrenys són propietat de la Fundació Sant Josep Oriol, els veïns creuen que aquesta nova construcció perjudicarà el barri: el nou edifici taparà la llum natural al carrer del Remei i, als habitatges de l’entorn més immediat, farà augmentar la densitat de població de la zona. A més, temen que acabi funcionant com un hotel, especialment durant els mesos d’estiu, i que això alteri la tranquil·litat de la zona.

Per poder construir el nou edifici es va fer un Pla especial urbanístic que es va aprovar el febrer de 2015 però els veïns lamenten que no se’ls va tenir en compte. Adela Argelet, de l’Associació de Veïns de les Corts, assegura que aquesta és la primera vegada que es troben amb un projecte d’aquestes característiques que s’ha aprovat sense que hi hagi hagut cap reunió ni trobada amb el veïnat. “Aquest cas es un projecte totalment a l’esquena dels veïns”, assegura.

L’Ajuntament de Barcelona, però, assegura que l’aprovació del Pla especial urbanístic es va fer seguint tots els passos reglamentaris i que no van rebre cap al·legació. Tot i això, diverses comunitats de veïns dels edificis més propers del carrer de Galileu i del Remei ja tenen preparat un recurs administratiu contra el pla que presentaran en les properes setmanes.

En aquests moments, les obres estan aturades perquè s’estaven fent treballs que no s’ajustaven a la llicència concedida, però l’Ajuntament assegura que la nova llicència serà tramitada properament i que, tot seguit, es reprendran els treballs.