La Federació d’Associació de Veïns de Barcelona (FAVB) i algunes entitats promotores de la multiconsulta han redoblat la pressió als partits polítics perquè convoquin la votació després de les eleccions municipals del 2019.

L’octubre passat el Ple de l’Ajuntament va aprovar la multiconsulta en el segon intent, en espera que el proper govern municipal la convoqui. Quan això passi, hi haurà dues votacions: una sobre la municipalització del servei d’aigua i una altra per rebatejar com a Idrissa Diallo l’actual plaça d’Antonio López.

Denuncien una campanya judicial d’Agbar

Per agilitzar la convocatòria de la multiconsulta, les entitats s’estan reunint amb els grups de l’Ajuntament. Segons han explicat en roda de premsa, ja han mantingut contactes amb BComú, ERC i la CUP, i també han demanat reunions amb la resta de partits.

La FAVB i les entitats també han denunciat una campanya judicial d’Agbar per intentar tombar la votació (en especial, la pregunta sobre la municipalització de l’aigua). Per això, Albert Recio (FAVB) l’ha titllada de “campanya condemnable per terra, mar i aire” i Míriam Planas (Aigua És Vida) ha enviat un missatge als partits polítics: “Que no cedeixin a les pressions de les empreses i mantinguin la multiconsulta”.

Segons aquestes entitats, Agbar i empreses satèl·lit han presentat cinc recursos, tot i que Aigües de Barcelona ha assegurat a betevé que només n’ha presentat un. Sigui com sigui, la FAVB s’ha personat en tots els recursos per poder-ne seguir l’evolució de prop.