La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha demanat al govern municipal i a l’espanyol que siguin més ambiciosos en la posada en marxa de mesures econòmiques. En una entrevista a betevé, Artadi ha emfatitzat que cal garantir la supervivència de les petites empreses i comerços així com dels autònoms mentre dura la pandèmia del coronavirus.

Garantir la liquiditat i més facilitats

La líder de Junts per Catalunya al consistori ha dit que la majoria d’ajudes econòmiques que va anunciar el primer tintent d’alcalde, Jaume Collboni, no seran suficients perquè en molts casos no tindran un efecte pràctic. Artadi n’ha posat com a exemple l’ajornament de l’impost turístic durant l’estat d’alarma i la taxa de terrasses, que no es cobrarà ara que les persianes estan abaixades.

Peticions a l’Estat

Artadi també ha demanat més mesures al govern central per garantir la supervivència de l’activitat econòmica. De fet, ha reclamat que concreti com garantirà la liquiditat dels petits comerços i empresaris perquè si no estaran condemnats a tancar. La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament també ha reclamat que es concretin ajudes als lloguers, els subministraments bàsics de l’activitat econòmica i que es protegeixin tots els autònoms que “no estan coberts en l’esborrany que tenim ara de les ajudes”.