El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat aquest dimarts que l’Ajuntament ha incrementat la inspecció de locals i el control d’activitat de persones durant el confinament a la ciutat per combatre l’expansió del coronavirus.

La Guàrdia Urbana ha sancionat 303 personesdilluns n’eren 123— que han incomplert el confinament establert pel Govern espanyol i els decrets municipals complementaris i ha emès 2.684 avisos, que no han rebut multes.

També s’han intensificat les mesures de control als comerços. S’han aixecat 27 actes a locals comercials —dilluns n’eren només tres— i 398 establiments han rebut advertiment perquè cessin l’activitat. En total aquest dimarts hi ha hagut més de 1.700 agents operatius patrullant a la via pública.

Sense saturació al metro

Segons Albert Batlle, aquest dimarts no s’han repetit les imatges de dilluns en què es van poder veure algunes andanes i combois del metro massa plens a primera hora del matí. Pel responsable de Seguretat, això demostra un “altíssim grau de civisme i de col·laboració ciutadana” per evitar la saturació del transport públic a la ciutat.

Caiguda en picat dels accidents i del trànsit

Batlle ha explicat que aquest dimarts només s’han produït set accidents de trànsit a la ciutat, mentre que un dia normal la xifra mitjana és d’uns 100. El motiu n’és la important reducció del trànsit, que aquest dimarts s’ha accentuat encara més. A l’interior de Barcelona ha caigut un 57 % (el dia anterior s’havia reduït un 44 %), a les rondes ha baixat un 47 % (dilluns ho havia fet un 40 %) i als accessos s’ha reduït un 45 % (dilluns era un 41 % menys). Encara ha baixat més dràsticament la circulació de bicicletes, en un 79 %, aquest dimarts.

Batlle ha reiterat la petició a les empreses d'”evitar la mobilitat laboral privada dels treballadors” si no es tracta de persones que han de brindar serveis essencials i ha insistit en la conveniència que la ciutadania estigui reclosa als seus domicilis.

Un agent de la Guàrdia Urbana, amb símptomes

El responsable de la Guàrdia Urbana ha explicat que un agent del cos de policia que presentava símptomes compatibles amb el coronavirus està en aïllament domiciliari per veure’n l’evolució. També ha admès que hi ha 65 agents més de la Guàrdia Urbana que estan aïllats perquè figuraven en la llista de contactes d’alguna persona afectada per la malaltia.