Un grup de perits especialitzats en balística han descartat aquest dijous en el judici pel crim de la Guàrdia Urbana que les restes metàl·liques que es van trobar en el cadàver de la víctima —localitzat en el maleter d’un cotxe prop del pantà de Foix— corresponguin a una bala de la Urbana. Els dos acusats són agents del cos i s’enfronten a 25 anys de presó per assassinat.

Segons han explicat al tribunal del jurat, en l’anàlisi de les restes hi van detectar plom, un material que no s’utilitza en la munició de la Guàrdia Urbana. Per això, els experts descarten que sigui una bala d’aquest cos i també que es tracti de la bala que falta a l’arma reglamentària de l’acusada. N’hi hauria d’haver 30 i els investigadors en van trobar 29.

La hipòtesi del clauer pren força

Descartada aquesta hipòtesi, la pregunta és si les restes trobades en el cadàver poden ser igualment una bala. En aquest sentit, els perits han estat concloents. Han dit que, d’una banda, podrien correspondre a una bala convencional comprada en el mercat privat o bé el clauer amb forma de bala que la víctima havia regalat el dia del seu casament com a record de noces.

Fonts de l’acusació consultades per betevé no descarten la hipòtesi que els dos acusats, abans de la crema del cadàver, col·loquessin una bala per despistar els investigadors.