(ACN) Tres periodistes de betevé han declarat aquest dilluns com a testimonis al Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona i han dit que no van veure violència dels votants contra els agents de la Policia Nacional que van actuar a l’Escola Ramon Llull. Segons ells, la situació era de certa tensió, però no veuen justificat l’ús de pilotes de goma, una de les quals va treure la visió d’un ull a Roger Español, i asseguren que els policies van passar d’usar porres a boles de goma amb molt poc temps de diferència.

Aquestes declaracions contradiuen en bona mesura les dels agents que van actuar en aquest centre de l’Eixample, que van assegurar que s’havien usat pilotes de goma vista la violència i agressivitat dels votants.

Segons han explicat fonts de l’acusació, els tres periodistes formaven part de dos equips que treballaven a la zona del Ramon Llull. Van veure i gravar com els agents treien els votants fora del centre i s’enduien les urnes i fins i tot com alguns dels organitzadors de les votacions al centre, distingits amb armilles verdes, protegien els agents que marxaven a peu, tot i que no van veure cap intent d’agressió.

En la declaració, han dit que es van sorprendre de l’ús de pilotes de goma, perquè l’ambient no era tan agressiu com en mobilitzacions anteriors a la capital catalana. També han explicat com van veure que els trets es feien en paral·lel a terra, cosa que la normativa prohibeix.

Declara un jove colpejat a l’estèrnum

D’altra banda, aquest dilluns també ha declarat un jove que va ser colpejat per un policia a l’estèrnum. Era dins l’Escola Ramon Llull i va ser-ne expulsat. Quan ja marxava, un agent li va donar un fort cop al pit amb el peu. Ell es va queixar en català, i un dels policies li va dir “Habla normal, cerdo de mierda”. L’agent investigat per aquesta puntada de peu ho va negar, i va dir que havia donat un cop al jove amb el genoll per apartar-lo i mantenir la distància de seguretat, ja que l’armilla no els protegeix els genitals. Sobre les lesions a l’estèrnum patides per aquest votant, l’agent va dir que podrien ser per un cop de colze d’algun altre policia.