Comissaria Mossos Ciutat Vella

Les càmeres de seguretat de la comissaria de Ciutat Vella dels Mossos d’Esquadra van enregistrar el detingut, de 18 anys, que va morir a la sala de custòdia per una “indisposició”. Segons fonts policials, els fets succeïts en aquest espai estan gravats i, per tant, el jutge que ho investiga els podrà visualitzar per esbrinar què va passar.

Les mateixes fonts asseguren que totes les àrees de custòdia de detinguts de les comissaries de la policia catalana estan dotades de càmeres de seguretat, cosa que Irídia – Centre per la defensa dels Drets Humans posa en dubte. En una piulada a Twitter, assegura que la sala d’identificació – l’espai on se situa la mort del jove– “normalment no té càmeres” malgrat que ho recomana el Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura.

Per això, exigeixen que se n’instal·lin a totes, ja siguin dels Mossos com de les policies locals, i que es faci una “investigació rigorosa” del cas.

Irídia també alerta que la comissaria de Ciutat Vella normalment no s’utilitza com a àrea de custòdia de persones detingudes i demana que s’aclareixi si la visita mèdica al CUAP Pere Camps es va realitzar amb presència d’agents, tal com estableix el Protocol d’Istanbul.

Els fets van passar aquest diumenge al matí. Poc després de les set, els Mossos d’Esquadra van detenir un jove de 18 anys al carrer de Vistalegre per un suposat furt i, després de dur-lo a dependències policials, el van traslladar al CUAP Pere Camps perquè va dir que es trobava malament. Allà va rebre l’alta mèdica però, quan va tornar a comissaria, l’home va patir una “indisposició” que no va poder superar, malgrat que, en un primer moment, agents dels Mossos i, després, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) van intentar reanimar-lo. L’autòpsia haurà de determinar les causes de la mort.