Aquest dimarts els pares sense plaça de P3, organitzats en la Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat, s’han reunit amb el Consorci d’Educació de Barcelona. A la sortida de la reunió els pares han valorat positivament que l’ens hagi pres nota de totes les seves demandes districte per districte, com per exemple en quines escoles es podria ampliar la ràtio d’un alumne i en quines caldria crear una línia nova, la coneguda popularment com a classe bolet.

Tot i la bona predisposició, la plataforma es queixa que el Consorci, de manera unilateral, ja havia posat en marxa el procés d’assignació de places i que ja no hi ha marxa enrere. Els pares asseguren que l’Administració ja ha creat la simulació que ha de repartir, de la manera més equitativa, els alumnes que ara estan sense escola i veuen, cada vegada més lluny, que es tinguin en compte les seves reivindicacions.

D’aquí a uns dies les famílies començaran a rebre correus electrònics perquè tornin a demanar plaça a les escoles que encara tenen lloc lliure, encara que fins al 12 juny es podran demanar canvis.

Un problema que afecta 200 famílies

Ara mateix, els pares que es mostren més actius en la plataforma provenen dels districtes de l’Eixample, Nou Barris, el Poble-sec i Sants. En total es calcula que són unes 200 famílies les afectades. Es queixen de falta de previsió per part de les administracions perquè l’any passat es va produir el mateix problema. Diuen que han de tornar a buscar solucions a curt termini que no acabaran de satisfer ningú quan la falta de plaça pública a P3 era fàcil de preveure.