Aquest dijous està previst que comenci el judici contra nou joves que van participar en les manifestacions per les rebaixes de les taxes universitàries i l’equiparació de preus de grau i màster. Als joves, que van participar en les mobilitzacions entre el maig i el març del 2017, se’ls demanen penes de fins a 36 anys de presó.

Posteriorment també es van encausar una vintena de persones que es van encadenar a la Secretaria d’Universitats i Recerca el 15 de març del 2018. L’acció va acabar amb el desallotjament dels Mossos d’Esquadra. En aquest cas es demanen penes de presó per a 11 de les persones i multes de més de 30.000 euros a les altres set.

Manifestació de suport

Davant d’aquesta situació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una mobilització en suport dels encausats el mateix dijous a les 9 h a l’Audiència Provincial de Barcelona. La portaveu del SEPC, Laia Casas, assegura que són jutjats per “lluitar per una universitat pública i de qualitat“. El col·lectiu La Pública a Judici lamenta que el govern respongui al “clam popular” amb “repressió” i “criminalització”.