L’Escola Ferran Sunyer

, a Sant Antoni, tindrà a partir del proper curs una línia més a P3. El Consorci d’Educació ha optat per consolidar aquesta oferta educativa al centre, que ha d’ajudar que que cap infant no es quedi sense plaça al barri.

D’altra banda, es reobrirà un grup que ja existia a l’Escola Pare Poveda de Vallcarca i s’habilitarà un grup també de 25 alumnes a l’Escola Font d’en Fargas, a Horta-Guinardó.

Es retarda l’assignació definitiva fins al 2 de juliol

El Consorci d’Educació també ampliarà la ràtio a 26 alumnes per classe en aquelles zones amb més demanda, com Gràcia i l’Eixample. Les noves places s’adjudicaran d’acord amb el marc normatiu establert i primer hi optaran les famílies que estaven en llista d’espera en aquests centres.

Aquestes assignacions generaran altres vacants i provocaran una redistribució que fa difícil ara per ara, segons el Consorci d’Educació, establir quines de les famílies que han estat assignades d’ofici podran acabar en alguna de les escoles que havien sol·licitat en la preinscripció. De fet, el Consorci ha ampliat el termini final per assignar les places fins al 2 de juliol.

Després de dies de protestes i reclamacions per part de les famílies, els responsables del Consorci han garantit que aquelles famílies que han triat totes les opcions d’escola pública en la preinscripció podran anar a un centre de titularitat pública. De la mateixa manera, també ha garantit que, en el cas que alguna família que tenia com a opció alguna concertada laica, se li hagi acabat assignant una concertada religiosa,  presentin reclamació.

La pública passa al davant de la concertada

Aquest any, per primera vegada, hi ha més sol·licituds a la pública (50,5 %) que no a la concertada (49,5 %). Els responsables del Consorci han negat que hi hagi hagut una manca de previsió. El comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba Gelabert, ha explicat que més de la meitat dels centres de nova creació fets en els últims anys  “s’han fet a Gràcia i l’Eixample, els districtes amb més pressió de demanda pública”.

La gerent del Consorci, Mercè Massa, ha assegurat que, tot i el miler de vacants a l’escola concertada, és “massa aviat” per decidir si es traduirà en tancament de grups i s’haurà d’esperar que finalitzi el procés.