Els veïns del número 40-42 del carrer de Pau Alcover, a les Tres Torres, no han pogut accedir mai al seu edifici per l’entrada oficial. Des que es va construir el bloc, fa uns 60 anys, els veïns sempre han entrat per un passatge del carrer d’Anglí, via perpendicular.

Alguns veïns es queixen que aquesta entrada té barreres arquitectòniques i no és accessible per als serveis d’emergències. Demanen a l’Ajuntament que obri el carrer fins al seu bloc, uns 15 metres, per poder tenir una entrada a peu pla, tal com prometien els mapes municipals de l’època de construcció de l’edifici.

Entrada inaccessible

Un grup de veïns fa anys que es queixen i fan instàncies a l’Ajuntament. El passatge per on entren es tracta d’un antic pas per a cotxes que té un voladís molt baix a l’edifici contigu. Els veïns alerten que si hi ha una emergència no hi ha espai perquè passin ambulàncies ni cotxes de bombers.

L’altre problema, diuen, és l’escala d’una vintena de graons que han de pujar o baixar per accedir a l’edifici. Expliquen que no hi ha espai suficient per posar-hi una rampa perquè hi accedeixin les persones amb mobilitat reduïda i que per això han instal·lat una plataforma, però necessita molt manteniment.

Terreny polèmic

El terreny que talla el carrer de Pau Alcover i no deixa accedir els veïns per l’entrada principal pertany a la Congregació del Sagrat Cor de Jesús, amb qui l’Ajuntament va fer una permuta anys enrere. Es tracta d’un sòl qualificat com a zona verda que fa anys que els veïns dels baixos utilitzen com a jardí privat amb el vistiplau de la propietat.