Un grup de famílies que s’han quedat sense plaça pública de P3 al barri de Sants s’han reunit amb el Consorci d’Educació de Barcelona per trobar una solució per al seu cas. Els pares i mares, que formen part de la Plataforma Proeducació Pública de Proximitat, asseguren que són 17 les famílies sense plaça en cap de les opcions que havien demanat i, molt probablement, hauran d’anar a una escola fora del barri. En aquest sentit, Joan Lluís Llambies, un dels pares afectats, insisteix que “el Consorci té l’obligació de donar una plaça pública i de proximitat a qui l’hagi demanat”. A més, lamenten la possibilitat que “els nens i les famílies hagin d’agafar el metro o el bus per anar al col·legi”.

D’una banda, les famílies estan agraïdes per les dades que els ha aportat el Consorci però, de l’altra, critiquen la manca de transparència de la institució, ja que fins ara les dades les havien anat recopilant els membres de la plataforma.

Més reunions amb el Consorci d’Educació

Fa gairebé una setmana, un grup de famílies de la plataforma ja es van reunir amb el Consorci d’Educació. Les queixes eren les mateixes: tot i tenir la plaça pública assegurada, no tothom podria anar a una escola a prop de casa seva. Segons les famílies, n’hi ha 200 d’afectades.

Aquesta reunió, convocada només per les famílies afectades de Sants, és una prèvia de la que es farà dimarts, amb tots els districtes representats. La Plataforma Proeducació Pública de Proximitat espera que, amb aquestes reunions, el conflicte es vagi desencallant i surtin solucions favorables per a les famílies a llarg termini.