parc Turó de la Peira

Quan falten poques hores per a la celebració de la revetlla de Sant Joan 2022, per evitar el risc d’incendis i altres incidents, l’Ajuntament de Barcelona tancarà de forma excepcional alguns parcs i interiors d’illa. No es podrà accedir al Parc del Turó de la Peira, que normalment a la nit està obert. L’associació de veïns del barri va fer la petició a l’Ajuntament per la gran quantitat de gent que habitualment s’hi aplega durant la nit del 23 de juny. L’AV Turó de la Peira ha organitzat una revetlla alternativa al passeig de la Peira amb el carrer de Montmajor, a prop del parc, però a l’exterior del recinte.

El consistori també ha explicat que, durant la revetlla, tampoc no es podrà accedir a alguns interiors d’illa de la façana litoral, que també es tancaran a les 15 h. Són els que estan situats entre els carrers de Bac de Roda i Selva de Mar. En aquesta zona de Barcelona també s’avança l’horari de tancament del Parc de Diagonal Mar a les 15 h.

Pel que fa a la resta d’espais verds de la ciutat, l’horari serà l’habitual.

Drons per prevenir incendis a Barcelona

Durant la revetlla a Barcelona estarà prohibit el llançament de fanalets, tal com havia recomanat l’Ajuntament. Per prevenir incendis, la Guàrdia Urbana de Barcelona i el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) disposaran de drons que sobrevolaran Collserola i les platges. Aquests aparells també serviran per controlar l’aforament de persones.

La platja serà un dels epicentres de la revetlla a Barcelona aquest dijous a la nit. S’hi podrà estar fins a les sis del matí del 24 de juny. A partir d’aquesta hora, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra actuaran de forma coordinada per desallotjar la gent que encara hi sigui.