temps sant joan 2022

La previsió del temps per al cap de setmana llarg de Sant Joan 2022 ve marcada per la variabilitat. Mentre que a bona part de la costa farà força sol, als Pirineus a les tardes hi haurà ruixats i alguna tempesta. La temperatura serà la normal per a l’època: calor, però sense extrems.

Dissabte: més xàfecs de tarda als Pirineus, al Prepirineu i al massís del Port

La jornada de dissabte començarà amb alguns núvols baixos a la Costa Daurada. Encara que s’aniran esqueixant avançat el matí, no desapareixeran del tot. A partir del migdia creixeran nuvolades a zones de muntanya que s’acabaran estenent a molts punts de l’interior. Les més gruixudes es trobaran als Pirineus, al Prepirineu i al massís del Port, on hi haurà alguns ruixats o tronades de tarda de distribució irregular. Per la seva banda, a la Costa Brava farà sol gairebé tot el dia.

La temperatura serà força semblant. Tot i això, recularà un parell o tres de graus a la Costa Daurada, mentre que a l’Empordà podrà pujar a causa del vent de component sud. Un vent que bufarà amb cops moderats arreu i que serà més reforçat al litoral nord.

Diumenge: més núvols, i alguns ruixats als Pirineus

El darrer dia d’aquest cap de setmana llarg hi haurà un augment dels núvols per l’aproximació d’un canvi de temps que podria arribar dilluns. Durant bona part del dia hi haurà força núvols al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre on, fins i tot, hi podria haver alguna gotellada o ruixat aïllat i de curta durada. A la resta, el matí serà més aviat assolellat, amb alguns intervals de núvols baixos a trams costaners.

A la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya, sobretot als Pirineus i al Prepirineu. En aquests dos sectors s’esperen alguns ruixats dispersos.

La temperatura no variarà gaire. Se superaran per poc els 30 ºC a l’interior, mentre que al litoral la màxima voltarà els 25-30 ºC i la xafogor serà marcada.

El vent bufarà de llevant, a estones amb ratxes moderades. Es mantindrà la maror, onades de mig metre a un metre d’alçària.