Un altre arbre s’ha desplomat a Barcelona, dos dies després que en caigués un al carrer d’Aragó. Aquesta vegada, els fets han passat al carrer del Portal de Santa Madrona, al barri del Raval. Tal com ha pogut presenciar betevé, l’arbre ha caigut a tocar del Museu Marítim, sobre un vehicle de neteja municipal de Barcelona i sobre un fanal. Una dona que es trobava asseguda en una terrassa s’ha fet mal a l’esquena quan ha caigut de la cadira arran del succés, i ha hagut de ser atesa al CUP Peracamps, també per patir una crisi d’ansietat. El conductor del vehicle municipal n’ha sortit il·lès.

L’incident s’ha produït pels volts de les 10.30 h. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha acordonat la zona per garantir els treballs de retirada de l’arbre. La dona ha estat traslladada al CUAP Ciutat Vella – Pere Camps, on se li ha fet un reconeixement mèdic. Finalment, no ha calgut traslladar-la a l’hospital.

El carrer ha estat tallat durant més d’una hora, perquè els bombers hi han treballat per retirar l’element. També un vehicle de neteja ha recollit els vidres trencats del cotxe accidentat i s’ha netejat el carrer.

Es tracta del tercer gran arbre caigut a la ciutat en setmana i mitja, després del del carrer d’Aragó i el del Guinardó. A més, també es van esberlar unes branques d’un arbre de les Corts.

Anàlisi del tronc per estudiar el cas

Per ara es desconeixen els motius pels quals ha cedit l’arbre al carrer del Portal de Santa Madrona. Segons els tècnics del Departament d’Arbrat de Parcs i Jardins, l’exemplar tenia un aspecte extern perfecte i no hi havia res que fes preveure el que ha passat. A més, pel que s’ha pogut veure en retirar-lo, el tronc també està en bones condicions.

El que sí que han observat els tècnics és que les arrels estaven podrides, possiblement per un fong. Per això, se n’han agafat mostres per enviar-les al Departament Fitosanitari i que s’analitzin.

Escocell on estava l’arbre que ha caigut

L’arbre és un om de Sibèria i ha rebut manteniment recentment. L’any 2020 s’hi va fer una poda de manteniment per retirar-ne les branques perilloses. Uns anys abans, el 2016 s’hi va fer una poda de reestructuració, molt més profunda i en la que només es deixa l’estructura de l’arbre.