Jaume Collboni ple juny 2022

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, presideix el Ple ordinari de juny de l’Ajuntament de Barcelona, aquest dijous. Ho fa en substitució de l’alcaldessa, Ada Colau, que té símptomes lleus de covid i segueix la sessió a distància. És la primera vegada que el socialista Collboni puja a la tribuna de presidència i s’encarrega de donar la paraula als regidors durant els debats i guiar la sessió.

Collboni ha iniciat el plenari excusant l’alcaldessa i també la regidora d’ERC Elisenda Alamany, totes dues absents de la Sala de Plens per covid, però connectades telemàticament a la sessió. El primer tinent d’alcalde presideix el plenari flanquejat per les tinentes d’alcalde Janet Sanz (BComú) i Laia Bonet (PSC). A l’inici, el líder socialista no ha fet cap comentari sobre la tasca que té encomanada.

L’estrena d’un regidor de Junts

Al plenari de juny també s’estrena el regidor de Junts Joan Rodríguez, que va prendre possessió del lloc el 10 de juny en substitució d’Elsa Artadi. Les propostes de l’oposició prenen especial protagonisme en una sessió que es preveu molt més breu que de costum, ja que el govern municipal no hi presenta cap mesura ni informe en una part executiva que serà molt reduïda. La inversió pendent de l’Estat a Barcelona, l’incivisme o l’horari de les terrasses centraran el debat.