control bicitaxis

L’Ajuntament de Barcelona incrementa la pressió sobre els bicitaxis. Segons ha pogut saber betevé, el consistori ha aprovat inicialment un decret que en prohibeix la circulació d’aquests vehicles a Sant Martí durant tot l’estiu. Es tracta d’una mesura per restringir-ne i controlar-ne l’activitat que ja va avançar el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Els bicitaxis només podran circular pel districte en quatre rutes regulades que inclouen el carrer de la Marina, la Meridiana, la Diagonal i la rambla de Prim. La normativa s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) estarà vigent fins al 31 d’octubre.

La mesura està pendent d’aprovació definitiva perquè entri en vigor. De moment, s’ha aprovat de forma inicial i s’ha obert un termini de 20 dies perquè s’hi puguin formular al·legacions. Si no hi ha cap reclamació, la prohibició quedarà aprovada de forma automàtica sense cap altre tràmit.

Quatre rutes autoritzades

El decret prohibeix la circulació dels vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes a Sant Martí amb l’excepció de quatre rutes concretes, que són les següents:

  • El carrer de la Marina des del front marítim fins a l’avinguda Meridiana.
  • L’avinguda Meridiana des del carrer de la Marina fins al límit amb el districte de Sant Andreu.
  • L’avinguda Diagonal entre Glòries i la rambla de Prim.
  • La rambla de Prim des de la plaça de Llevant fins al final del carrer.

Explosió de bicitaxis pel Primavera Sound

Aquesta ofensiva del govern municipal contra els bicitaxis arriba després del que va passar durant les nits del Primavera Sound, en què la presència d’aquests vehicles es va multiplicar a la zona del Fòrum. Desenes de bicitaxis es van desplaçar fins a l’avinguda Diagonal amb rambla de Prim per oferir els seus serveis al públic del festival. Segons algun testimoni, els conductors demanaven 40 euros per una carrera fins al centre de la ciutat.

Prohibir l’activitat dels bicitaxis a tot Catalunya

L’Ajuntament i la Generalitat estan treballant en una comissió mixta amb l’objectiu de prohibir l’activitat dels bicitaxis, com va demanar el ple de Barcelona. La primera trobada és va fer el 2 de juny.