Imatge del nou hospital de dia de Vall d'Hebron, que s'utilitzava per a pacients amb coronavirus

(ACN) El poliesportiu CEM Olímpics Vall d’Hebron continuarà donant servei com a pavelló salut fins al 30 d’agost. L’equipament preveu reobrir el 22 de juny per tornar a l’activitat habitual, l’esportiva, que serà “compatible” amb les necessitats sanitàries de l’Hospital Vall d’Hebron, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament de Barcelona, Salut i l’hospital a l’ACN. El consistori ha aclarit que les dues activitats es desenvoluparan “en espais diferenciats” fins que es decideixi desmantellar el pavelló salut. D’altra banda, les instal·lacions sanitàries a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), que servien d’extensió al Clínic, ja s’han desmuntat, tal com ha explicat Salut.

Cap de les fonts consultades ha concretat quins espais es destinaran a cada activitat al poliesportiu de la Vall d’Hebron, però l’hospital ha recordat que ja no hi ha pacients amb covid-19 al CEM Olímpics. La instal·lació temporal és l’espai on especialistes del centre sanitari fan rehabilitació per a pacients amb seqüeles greus després d’haver passat la malaltia, però que ja no són positius per coronavirus i que “no poden contagiar altres persones”. El Pavelló Salut Vall d’Hebron també fa proves de PCR a pacients que requereixen ingrés hospitalari, que tenen visita amb un gabinet o a qui s’ha de fer qualsevol procediment que comporti manipulació de les vies aèries o risc d’aerosol.

El CEM Olímpics serà l’únic centre esportiu de Barcelona que es mantindrà per donar servei a algun hospital després dels primers mesos de pandèmia. Segons han explicat fonts de Salut a l’ACN, les estructures sanitàries ja s’han desmuntat per tornar a la normalitat. El material sanitari s’ha guardat i està preparat “per si hi hagués un rebrot”. Si fos el cas, es preveu que podria tornar a estar disponible “en 48 hores”.

El 25 de maig, el comitè de direcció del Conveni Pavellons Salut, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, va decidir desmuntar el CEM Guinardó i el Claror Marítim, que servien d’extensions a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, respectivament. Tots dos equipaments tenen previst reobrir el 22 de juny com a centres esportius, coincidint amb el final de l’estat d’alarma.