A poc a poc, l’activitat museística de la ciutat va tornant a la normalitat. Dissabte, 13 de juny, ha estat el torn del Museu d’Història de Catalunya, que ha reobert les portes després de més de tres mesos tancat per la pandèmia de coronavirus. La directora, Margarida Sala, celebra poder-ho fer explica que “malgrat que s’ha adaptat a la situació, segueix mantenint la mateixa essència de sempre”.

Fins al 30 de juny el museu serà d’accés gratuït per “reestimular que la població vagi tornant als museus”, segons Sala. A més, s’hi han aplicat diverses normes de contenció del virus, com una distància mínima de seguretat de dos metres entre visitants, un aforament màxim de 582 persones i l’ús obligatori de mascaretes i gel desinfectant per a les mans. A més, les visites guiades, de moment, quedaran suspeses.

Interactius inhabilitats

La directora afirma que “un dels punts forts del museu és la quantitat de pantalles tàctils i manipulables” que ara, lamenta, quedaran inactives. “Per exemple, tenim un molinet de pedra on els visitants hi posen llavors, i s’hi fa blat”, explica Sala, i afegeix, que són peces que agraden molt als visitants, ja que són una forma manual per entendre encara més el museu, però que fins a nou avís, quedaran inservibles.

Molí al Museu d'Història de Catalunya

Alguns dels interactius, que “requereixen poc contacte i poca manipulació”, es podran utilitzar, però abans el visitant s’haurà de rentar les mans amb sabó desinfectant, i posar-se uns guants.

Franges de temps entre visita i visita

Per complir amb les normes d’aforament màxim, i alhora respectar els temps de visita, el museu ha ideat un pla de franges horàries. El visitant pot escollir en quina franja de temps voldrà fer la visita quan compra les entrades en línia.