A partir de dimecres els barcelonins podran passejar per tots els parcs de la ciutat. Durant els primers dies de l’estat d’alarma, decretada arran de la crisi del coronavirus, el consistori va tancar tots els parcs públics. Fins ara l’Ajuntament n’havia obert una vuitantena, però amb l’avenç de la desescalada i amb l’objectiu d’evitar aglomeracions durant les passejades n’obrirà la resta, en total 148 parcs que tenen accés amb porta de tancament. Per facilitar també la pràctica esportiva, alguns d’aquests espais ampliaran l’horari i obriran a les 8 h en lloc de les 10 h.

El Parc Güell reobrirà les portes sense visites culturals

Un dels parcs que es reobriran dimecres és el Parc Güell. Els veïns han explicat a betevé que en tenien moltes ganes. De fet, durant el període en què ha estat tancat, diverses famílies han buscat alternatives per poder passejar o jugar amb els fills a l’aire lliure. El pàrquing asfaltat d’autocars que hi ha just davant d’un dels accessos n’és un exemple. Durant aquests dies s’ha omplert de gom a gom. Per aquest motiu, tot i que les zones de joc infantil i els berenadors romandran tancats, els veïns agraeixen poder jugar en una zona entre natura. “Cada cop els dies són més llargs i hi ha més estones de sol. Demà almenys, jugarem a la natura i amb zones d’ombra”, ha explicat una veïna.

Amb l’obertura del Parc Güell els veïns recuperaran també una zona important de connectivitat. I és que les rutes a peu de l’interior del parc uneixen diversos barris dels districtes de Gràcia i Horta-Guinardó. El que de moment no es recuperarà són les visites culturals.

Els veïns demanen responsabilitat ciutadana

En els darrers dies alguns veïns del Parc Güell han expressat preocupació per una allau de visites. L’associació de veïns del barri s’ha mostrat satisfeta amb la reobertura, i ha demanat responsabilitat ciutadana. “Estem molt contents, demà a les 8 h, quan obri, segur que hi haurà una cua de veïns per entra-hi. Esperem que la gent sigui conscient i no es vegin imatges com les que es van veure a la platja de la Barceloneta”, ha explicat Cesca Sancho, presidenta de l’AV Park Güell.