El confinament de la població és una obligació decretada pel govern de l’Estat espanyol. Durant els propers 15 dies, no es pot sortir al carrer tret que sigui per un dels motius establerts pel govern com pot ser la compra d’aliments, anar a la farmàcia, dirigir-se al lloc de feina o anar a tenir cura de persones que ho requereixin.

Amb l’objectiu de dissuadir sortir al carrer pels motius que no siguin els establerts per l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha contribuït amb el tancament de tots els parcs de la ciutat per evitar que la gent propagui el coronavirus. Aquest diumenge al matí, diverses unitats de la Guàrdia Urbana han precintat tot els parcs de la ciutat. Abans, però, han hagut de desallotjar tots els ciutadans que hi passejaven, molts d’ells estaven aprofitant per fer un tomb amb el gos.

 

El tancament dels parcs és una mesura que s’afegeix al tancament de tots els equipaments municipals i els casals. També està tancat el Tibidabo, el Zoo i el Parc Güell.

Els sensesostre alerten que no se’ls està informant

Amb el tancament dels parcs, centenars de persones sense llar que hi dormen, es veuen abocats als carrers. Tot i que l’Ajuntament ha anunciat que es mantindran oberts tots els equipaments destinats a aquest col·lectiu, diuen que els cossos policials “no els han sabut orientar” i que simplement “es limiten a fer-los fora”.