papanoelada motera 2022

Les agrupacions Satan Rider i K-Choppo Riders Barcelona han convocat la Papanoelada Motera 2022 al centre de Barcelona el 18 de desembre. A través de les seves xarxes socials conviden a moters a participar en una rua multitudinària vestits de Pare Noel i decorant els seus vehicles amb motius nadalencs, després de dos anys sense fer-ho per la pandèmia.

Tot i que el recorregut encara està per confirmar, han explicat a betevé que circularan per la ciutat. L’Ajuntament ja ha mostrat la seva oposició a la marxa.

Recorregut de la Papanoelada Motera 2022 a Barcelona
Els motoristes tornaran a circular pels principals carrers de la ciutat després de dos anys sense fer-ho per la pandèmia

L’Ajuntament, en contra la Papanoelada Motera

L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat en reiterades ocasions la seva oposició a la Papanoelada Motera. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat a betevé que “aquesta activitat genera un dany a la població i no s’hauria de permetre” per la contaminació ambiental i sonora que provoca. Per això, segons Badia, el consistori demanarà al Departament d’Interior la prohibició de la rua motera. Des del departament, en canvi, asseguren a betevé que és el govern municipal qui té les competències per autoritzar la Papanoelada.

El síndic demana a l’Ajuntament de Barcelona que prohibeixi la Papanoelada Motera 2022
La Sindicatura diu que en edicions anteriors s’han constatat “afectacions a la seguretat viària, a l’ús de l’espai públic” i que fins i tot “s’han incomplert instruccions de la Guàrdia Urbana”

“No volem contaminació”

Diversos usuaris Twitter també han mostrat el seu rebuig a la Papanoelada Motera. Han criticat que aquests vehicles són molt sorollosos i, en to irònic, han reclamat a l’Ajuntament aprofitar que hi ha tantes motos juntes per “fer-los una bona inspecció de silenciadors”.

Algunes piulades també han denunciat la contaminació que generen i han recordat que Barcelona “és una ciutat sostenible”.