El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha criticat durament el toc d’alerta de Sanitat a les comunitats autònomes perquè no recomanin la vacuna d’AstraZeneca com a segona dosi dels treballadors essencials menors de 60 anys. En una entrevista al ‘reset’, de betevé, Padrós considera un “missatge de la por injustificada” la informació del ministeri sobre la mort de quatre persones a l’estat per trombosi després d’haver rebut el vaccí d’AstraZeneca.

Sanitat ha optat per completar la pauta amb Pfizer, tot i que les persones que ho rebutgin poden rebre l’AstraZeneca amb un consentiment signat. La majoria de les persones, però, es decanten pel vaccí d’Oxford.

El president del Col·legi de Metges recorda que tant l’Agència Europea de Medicaments (EMA) com els experts són partidaris d’administrar la segona dosi de la vacuna d’Oxford. A més, assegura que pocs fàrmacs han estat tan analitzats com la vacuna d’AsraZeneca, que s’ha administrat a 11 milions de persones. Padrós lamenta aquests “missatges contradictoris” perquè poden comportar que, davant del dubte, la gent no es vacuni, i generar desconfiança entre la població.

Arenas: “És un desastre”

En la mateixa entrevista al ‘reset’, l’investigador d’ICREA, Àlex Arenas, també ha qualificat de “desastre” la gestió de Sanitat sobre la segona dosi dels treballadors essencials menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca. Com Padrós, creu que es vol transmetre un “missatge de la por“. “És una situació absurda”, lamenta, i recorda que les dades de vacunació del Regne Unit demostren que una persona que no hagi tingut cap problema amb la primera dosi és “gairebé impossible que el tingui en la segona“.

Comparteix a: