L’alerta terrorista d’aquest Nadal passat ha estat la causa per la qual no s’ha fet l’anunciada actuació contra la proliferació dels venedors a la manta a l’estació de plaça de Catalunya. La previsió era fer una intervenció àmplia abans que arribessin els dies més forts de les festes, però l’amenaça d’atac va obligar a reforçar els dispositius antiterroristes, de manera que no quedaven prou efectius per actuar contra el “top manta”. Ho ha explicat en una entrevista al ‘bàsics’ el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista completa amb Gerardo Pisarello” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/gerardo-pisarello-eleccions-2019-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]
Tot i que no va ser possible fer un gran dispositiu, Pisarello destaca que la Guàrdia Urbana va fer una actuació el 5 de gener per tal de, coincidint amb les cavalcades de Reis, evitar la presència de venedors almenys durant unes hores. El responsable municipal lamenta que amb aquestes petites actuacions els venedors tornen ràpidament al mateix lloc i, per això, reclama més implicació dels Mossos d’Esquadra.

Assegura que en el cas del “top manta” la col·laboració amb els Mossos no ha funcionat i anuncia que miraran de trobar-hi una solució amb la mediació dels Síndic de Greuges. En aquest sentit, anuncia una reunió a tres bandes per als propers dies.

 

Acusa la dreta de fer electoralisme amb la seguretat

Pisarello explica que malgrat els resultats del darrer baròmetre, que situa la inseguretat com a principal preocupació, la percepció de seguretat ha millorat i atribueix els resultats a la coincidència de diferents circumstàncies com l’atemptat de la Rambla i la manca de coordinació amb els Mossos a causa del 155.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde critica que “hi ha forces conservadores interessades a fer un discurs alarmista, buscant solucions autoritàries que no han funcionat enlloc”. Una estratègia que -diu- ja estan seguint el PP i el candidat que té el suport de Ciutadans, Manuel Valls.

Davant l’avenç de partits d’ultradreta com Vox, Pisarello demana fer polítiques socials “valentes perquè sinó sí que correm el risc que aquestes corrents ultradretanes i populistes puguin entrar” i això -remarca- “és l’últim que una ciutat democràtica i oberta com Barcelona es podria permetre”.

Pisarello creu que l’acord pel tramvia és possible

Un altre dels resultats del baròmetre és que la unió dels tramvies per la Diagonal té suport ciutadà majoritari, concretament del 63 % dels enquestats. Per això, Pisarello insisteix que “amb aquests resultats a la mà, no hi ha cap tipus d’excusa perquè no hi pugui haver un gran acord”.

El número dos de l’Ajuntament detecta un canvi d’actitud a les files d’ERC, segons ell, perquè “ha pres consciència que són els seus votants, reals o potencials, que estan d’acord amb aquest tema”.