El dispositiu policial contra carteristes al metro de Barcelona d’aquest dimarts ha aixecat polseguera. Concretament, l’arrel del debat ha estat la detenció de 22 persones per irregularitats en la seva situació administrativa d’acord amb la Llei d’Estrangeria. Aquest fet ha generat l’oposició frontal d’entitats en defensa dels drets humans i ha provocat la resposta dels Mossos d’Esquadra.

Irídia titlla l’operatiu de “batuda sota perfil racial”

El centre Irídia titlla el dispositiu de “discriminatori”. A través de Twitter, considera que l’operatiu és una “batuda sota perfil racial” i assenyala que és una “pràctica il·legal contrària a la Constitució”. D’altra banda, Irídia diu que el dispositiu “és una drecera que no té cabuda en un sistema democràtic”.

Els Mossos d’Esquadra responen: els identificats acumulen 667 denúncies

Els Mossos d’Esquadra responen a aquestes acusacions posant dades damunt la taula: les 70 persones identificades acumulen 185 detencions per furts i 667 denúncies per delictes lleus de furt per part dels agents de Seguretat Ciutadana que treballen al metro. A més, el cos policial català afegeix que la persona més multireincident acumula 11 detencions i 86 denúncies.