Prova de la covid al laboratori

L’Organització Mundial de la Salut ha afegit la variant mu del coronavirus entre les variants d’interès. Aquesta variant es va identificar per primera vegada a Colòmbia durant el mes de gener, i ja ha arribat a Europa. L’organisme mundial ha explicat que aquesta variant té propietats potencials d’escapament immunològic i els estudis preliminars apunten a la possibilitat que les vacunes puguin ser menys efectives contra aquesta variant. L’OMS també alerta que aquestes dades s’han de confirmar amb altres estudis.

Un aspecte que fa que no sigui considerada com una variant de preocupació (ara mateix només ho són les variants alfa, gamma, beta i delta), és que la prevalença global de la variant mu ha disminuït i se situa per sota del 0,1 per cent. En canvi en països com Colòmbia o l’Equador, ha continuat augmentant.

Els Estats Units no la consideren una amenaça immediata

El principal epidemiòleg del govern dels Estats Units, Anthony Fauci, ha assegurat que vigilen “de prop” la variant mu però no la consideren una amenaça immediata.

“Estem vigilant-la atentament, ens ho prenem molt seriosament, però no la considerem una amenaça immediata ara mateix”, va a assegurar Fauci durant una compareixença davant la premsa a Washington.