De totes les àrees bàsiques de salut de la ciutat de Barcelona, la de la Verneda Sud és la que més ha avançat en la vacunació de la covid-19. El 76 % dels seus ciutadans ja tenen la pauta completa. La diferència amb l’àrea amb menys vacunació, la del Raval Sud, és notable, d’un 27 %. Els centres d’atenció primària que atenen la població de la Verneda Sud són el de la Pau i el de Sant Martí, que de seguida van notar l’interès per rebre el vaccí.

El director del CAP Sant Martí, Daniel Martínez, explica que una de les raons d’aquesta elevada vacunació és que “en comparació amb altres zones la població és més envellida i amb més comorbiditats. A més, estan més acostumats a vacunar-se, com per la campanya de la grip”, explica Martínez. A més, afegeix, és una zona amb poca immigració recent que, sovint, per la dificultat idiomàtica i d’accés a la informació, ho tenen més difícil per accedir a les vacunes.

L’Ajuntament vol reduir les diferències entre àrees

L’Ajuntament de Barcelona és conscient de les diferències de vacunació que hi ha entre les diverses àrees bàsiques de salut de la ciutat i, per això, està treballant per fer-les minvar. L’estratègia principal requereix establir punts de vacunació mòbils de quatre hores de durada en zones amb baixa cobertura vacunal. Aquest dijous se n’ha instal·lat un a la Trinitat Vella i aquest divendres als barris del Besòs i el Maresme i la Mina.