Hospitals coronavirus

La baixada de casos de coronavirus a Catalunya queda palesa, per fi, en la pressió hospitalària. Segons el balanç més recent del Departament de Salut, actualment hi ha 986 persones ingressades als hospitals catalans a causa de la covid-19. L’últim cop que les hospitalitzacions van estar per sota del miler va ser l’11 de juliol, amb 995 malalts.

Amb aquestes dades, la situació als hospitals ha recuperat els nivells de pressió de fa gairebé dos mesos. La diferència és que aleshores les xifres pujaven i avui dia baixen. El pic màxim de malalts als centres sanitaris es va registrar l’1 d’agost amb 2.299 persones. El balanç s’ha reduït a més de la meitat en un mes, concretament, un 56 %.

Els crítics a l’UCI, per sota dels 350

Les unitats de cures intensives a Catalunya, tant les públiques com les privades, encaren el mes de setembre amb optimisme. Segons el web de dades sobre la covid de la Generalitat, actualment hi ha 336 persones en estat greu a l’UCI amb coronavirus. Fa cinc dies que la xifra és inferior a 400 després de superar aquest llindar des de finals de juliol. En l’última setmana, els crítics han baixat un 20 %. Al llarg de la cinquena onada, les UCI van arribar a tenir gairebé 600 crítics el 9 d’agost.