Els usuaris del patinet elèctric que circulen sense ulleres de protecció estan exposats a l’impacte de cossos estranys, partícules que hi ha al carrer o aixecades per altres vehicles que circulen al davant. Segons l’Institut Català de Retina, en alguns casos, aquests cossos poden causar ferides intraoculars.

Sense una protecció ocular, els cossos estranys impacten directament contra l’ull. Si l’agressió és superficial no acostuma a tenir conseqüències importants, però si la partícula en qüestió acaba penetrant dins de l’ull, pot provocar una ferida intraocular. Els oftalmòlegs citen algunes de les seqüeles que pot desencadenar aquesta situació: irritació, conjuntivitis, abrasió de còrnia, hemorràgia intraocular o pèrdua de visió. A tot això, l’Institut Català de Retina hi afegeix el risc d’una possible caiguda.

Tot i que la DGT estudia limitar la velocitat dels patinets elèctrics a 25 km/h, des de l’Institut Català de Retina apunten que el perill per a la vista es manté si no s’utilitzen elements de protecció.

Per tot això, l’Institut Català de Retina recomana protegir-se amb casc i ulleres a l’hora de circular amb patinet elèctric.