Ja han passat 15 dies des que es va conèixer la sentència del procés i durant aquest temps s’han produït mobilitzacions cada dia. Al darrere d’aquestes protestes hi ha diverses plataformes com els CDR, Pícnic per la República i l’anònim Tsunami Democràtic o les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i ANC.

Els punts calents del conflicte

La via Laietana i la prefectura de la Policia Nacional han estat el gran focus de les manifestacions postsentència. S’hi han convocat nombroses manifestacions, la més important de les quals la del 18-O, durant la vaga general. Va ser la nit d’aldarulls més intensa i va tenir com a epicentre la plaça d’Urquinaona, que es va convertir en una batalla campal. Un dels altres punts calents de les protestes ha estat la Delegació del Govern. Allà va produir-se la primera nit d’aldarulls després que alguns manifestants s’enfrontessin al cordó policial.

Qui convoca les protestes?

Els CDR han convocat moltes de les protestes dels darrers 15 dies, la majoria amb indicacions per als manifestants. Pícnic per la República també ha liderat nombroses mobilitzacions com ara la d’aquest diumenge, en què es van reunir primer a la presó Model i després a l’estació de Sants per fer un pícnic. Els estudiants també han estat darrere de moltes protestes: la setmana de la sentència es van aturar tres dies i aquesta tornen a fer una vaga. L’ANC i Òmnium han programat les manifestacions més multitudinàries: les Marxes per la Llibertat o la concentració d’aquest dissabte al carrer de la Marina en són un bon exemple. No s’han d’oblidar tampoc les protestes de Tsunami Democràtic, que va començar les mobilitzacions el mateix dia en què es va conèixer la sentència i va cridar la població a col·lapsar l’aeroport.