La xarxa d’advocats d’Alerta Solidària, ha criticat que la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra facin servir agents de paisà per a “determinades detencions i actuacions”. En una entrevista radiofònica a ‘El matí de Barcelona‘, de betevé, un dels portaveus de l’entitat, Xavier Pellicer, creu que “és molt important que aquests casos surtin a la llum”, en referència als fets que van succeir aquest dissabte a la nit en una botiga de queviures del carrer d’Aragó.

En les últimes hores un vídeo en què apareixen un grup de persones encaputxades sortint d’un supermercat s’ha fet viral a través de les xarxes socials. Segons ha pogut saber betevé, les imatges es van enregistrar durant els aldarulls a la concentració dels CDR de la via Laietana. Un treballador de l’establiment afirma que “van entrar-hi de cop unes persones que anaven completament tapades, amb caputxes i passamuntanyes, però també portaven banderes catalanes“. Afegeix que es van identificar com a policies i que hi van entrar amb un noi emmanillat.

Segons Xavier Pellicer, aquestes pràctiques són habituals, però de “dubtosa legalitat” i assegura que es fan de forma “sistemàtica”. Afegeix, a més, que aquests agents de paisà porten “porres extensibles”. Creu que és important que l’opinió pública conegui casos com el que ara s’ha fet viral.