Les associacions dels usuaris de vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics, s’han manifestat aquest dissabte al migdia per exigir a la DGT que revisi l’esborrany de regulació. La protesta, que també ha tingut lloc en altres ciutats de l’Estat, ha consistit en una ruta reivindicativa que ha començat al Parc Cervantes i que ha reunit una vintena de persones.

Els usuaris de patinets exigeixen que se’ls apliqui la mateixa legislació que a les bicicletes. La normativa que regula els patinets elèctrics a Barcelona permet els desplaçaments per la calçada a un màxim de 30 km/h, i la proposta de la DGT, segons les associacions, pretén prohibir la circulació dels models que superin els 25 km/h. Critiquen que reduir la velocitat perjudica els conductors de patinet que circulen per la calçada: van massa a poc a poc i esdevenen una molèstia més per als cotxes.

Les associacions de vehicles de Mobilitat Personal consideren que la DGT no és capaç de comprendre la revolució de mobilitat que, segons ells, estem vivint. I recorden que el patinet elèctric és un vehicle ecològic, que contribueix a la reducció de la contaminació. Rafael Cisa, vicepresident de l’Associació Vehicles de Mobilitat Unipersonal, ha defensat que aquests vehicles són “una revolució pel planeta” perquè es poden carregar a casa i gasten molt poca energia. L’altra demanda del col·lectiu és poder circular per les vies interurbanes, ara prohibit.