L’última nit de festa major a Sants ha tornat a portar botellades multitudinàries i aldarulls al barri, tal com ha passat els darrers dies. Tan bon punt finalitzades la programació oficial i l’alternativa, pels volts de la mitjanit, milers de persones s’han aplegat al Parc de l’Espanya Industrial per ballar, xerrar i beure alcohol, moltes sense complir les mesures anticovid. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han intervingut en aquesta festa improvisada i multitudinària per desallotjar els concentrats.

Almenys cinc ferits per baralles i caigudes

Les imatges vistes aquest dissabte a Sants han estat pràcticament iguals a les dels darrers dies: hi ha hagut grups de joves carregats amb bosses i fins i tot amb neveres amb begudes, que han seguit la festa al parc. A mesura que avançava la nit i l’estat etílic dels assistents empitjorava, s’han registrat diverses baralles.

En una d’elles, a un noi li han trencat un ampolla de vidre al cap i ha hagut de ser atès pels equips sanitaris. A més, durant el desallotjament de la policia, dos joves van caure d’un mur d’uns tres metres d’alçada i un d’ells va ser evacuat en ambulància. En total hi hagut cinc persones ferides per baralles i caigudes.

En Mamadou, que és qui ha trucat al SEM, explica que la policia ha tallat un dels accessos al parc i que molts joves han saltat el mur per no haver de fer tota la volta. “Si no haguessin tancat la porta això no hauria passat“, ha lamentat.

botellada al parc de l'espanya industrial

Tornen a llançar ampolles contra la policia

Passades les quatre de la matinada, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han procedit a desallotjar el parc. Aquí, com en la matinada de divendres, s’han produït alguns incidents com ara llançaments d’ampolles, que en els últims dies han anat en augment, segons han denunciat diversos sindicats policials.

Els Mossos han acabat detenint un home per atemptat contra l’autoritat durant els desallotjament. A més, hi ha hagut sis agents de la policia catalana ferits lleus.

La Central Sindicat Independent i de Funcionaris (CSIF) qualifica la nit de “desastre“. Asseguren que el llançament d’objectes per part d’algunes persones contra la policia ha acabat amb danys en vehicles de les policies catalana i barcelonina. El sindicat informa, a més, que s’ha destrossat mobiliari urbà i que hi ha una persona investigada per danys.

Després dels aldarulls dels últims dies, Ciutadans ha demanat la compareixença d’Albert Batlle per donar explicacions sobre l’incivisme durant les festes de Gràcia i de Sants.