Festa Major Merce 2020 piromusical

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat els detalls de les Festes de la Mercè 2021, que es celebraran els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre. L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que la pregonera serà l’activista veïnal Custodia Moreno, mentre que l’autora del cartell és la il·lustradora parisenca establerta a Barcelona Malika Favre. També s’han donat detalls sobre la programació d’una festa que “serà molt similar a la de l’any passat”, segons Colau, ja que hi haurà restriccions i controls d’aforament, a més de la necessitat de reservar cita prèvia.

L’alcaldessa també ha destacat que és una Mercè “especial”, ja que es commemora el 150è aniversari de la festa major de la ciutat. Per aquest motiu, ha anunciat que la cultura popular i tradicional, que “ha patit més que ningú les restriccions” de la pandèmia, tindrà una “centralitat” en el programa, com a “reconeixement”. El dia 24 de setembre, més de 200 colles de gegants, de castells i de diables, entre d’altres, participaran d’una cavalcada especial, al passeig de Gràcia, entre els carrers de Diputació i de Rosselló.

El regidor de Cultura, Jordi Martí, ha anunciat que, en total, hi ha més de mil artistes acreditats pel conjunt de les festes. En total, hi haurà més de 500 activitats, entre funcions del Mercè Arts de Carrer, els concerts de música i les activitats de cultura popular, descentralitzats i repartits en 23 escenaris diferents, amb un aforament màxim de 3.000 persones. L’Havana tornarà a ser la ciutat convidada.

La Mercè encara estarà marcada pel coronavirus

Com cada any, les Festes de la Mercè se celebren el 24 de setembre i els dies propers, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè. La d’enguany, tornarà a ser una cita encara marcada per la pandèmia del coronavirus, com la del 2020. De la mateixa manera que es va fer en l’edició anterior, caldrà demanar cita prèvia i reservar entrada per assistir als actes i anar de públic als concerts.