test antígens

(ACN) Salut recuperarà en les properes setmanes les proves PCR o tests d’antígens als contactes estrets de persones amb la covid-19. Ho ha confirmat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha indicat que estan estudiant la manera organitzativa per recuperar les proves amb “el menor impacte” possible en el sistema.

Salut va deixar de fer al juliol les proves diagnòstiques als contactes si no tenien símptomes pel gran volum de feina de la cinquena onada a l’atenció primària. Aleshores, els tests es van limitar a les persones amb símptomes i els responsables de Salut van demanar als contactes que complissin la quarantena. De fet, independentment del resultat de la prova cal aïllar-se si no s’està vacunat.

El conseller ha exposat que recuperaran totes les estratègies de rastreig de cara a les properes setmanes, quan es preveu un augment de la mobilitat i les interaccions associades al retorn escolar, laboral i del lleure. Salut també vol estabilitzar la baixada de contagis que fa unes setmanes que manté Catalunya.