L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat que es reobri l’oci nocturn abans de les Festes de la Mercè 2021, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions de persones fent botellades, com ja va passar durant les Festes de Gràcia i les Festes de Sants: “Seria bo que hi hagués una reobertura abans de les festes, ajudaria que no hi hagi un efecte crida”.

Colau ho ha dit durant la presentació del cartell i la pregonera de la Mercè 2021. L’alcaldessa ha assegurat que “les dades estan millorant” i, per això, ha dit que la reobertura de l’oci nocturn “seria desitjable” sempre que es respectin les mesures sanitàries: “Si pot ser les properes setmanes, seria positiu, però que es faci amb totes les garanties”, ha reblat.

Més enllà d’aquesta petició, Ada Colau també ha interpel·lat el conjunt de barcelonins perquè siguin responsables mentre duri la Festa Major de Barcelona: “Que no es vagi a activitats sense haver reservat la corresponent entrada via web“, ha demanat l’alcaldessa. En aquest sentit, Colau ha insistit que “mantenim les Festes de la Mercè, però no són festes de carrer com altres anys”. Com ja va passar l’any 2020, la Festa Major de Barcelona comptarà amb aforament limitats a totes les activitats, i se’n podrà reservar entrada gratuïta a través d’internet.

Argimon, partidari de no reobrir encara l’oci nocturn

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit en roda de premsa que és conscient que hi ha sectors que ho estan passant molt malament, com el de l’oci nocturn, però alerta que “necessitem prudència, no vulguem córrer perquè estem en un moment crític”.

“Els que necessitem aire som nosaltres”, ha reblat el conseller en referència a les botellades que s’han vist les nits de les darreres setmanes a les festes de Gràcia i de Sants. “És cert que tenim contagis baixos i seran més baixos, però encara tenim 370 persones a les UCI”, ha recordat Argimon, que s’ha mostrat preocupat per la interacció de les persones sense mesures de protecció.