El Grup Municipal de Ciutadans reclamarà a la Comissió de Seguretat d’aquest mes d’abril que l’Ajuntament creï un pla de seguretat específic per als eixos comercials. El portaveu de la formació, Paco Sierra, ha avisat que els últims mesos han crescut els robatoris i saquejos en comerços d’eixos, coincidint amb l’horari del toc de queda.

Es dona el cas que els últims mesos han anat a l’alça els robatoris i intents de robatori mitjançant el mètode de l’encastament al passeig de Gràcia i a l’entorn. A finals de març van encastar un cotxe a El Corte Inglés de la plaça de Catalunya; a principis de març, a la botiga Dolce Gabbana del passeig de Gràcia, i a l’agost a la botiga Montblanc, també al mateix passeig.

Per això Sierra ha instat a elaborar un pla que “incrementi la presència policial, les patrulles i la vigilància, sobretot tenint en compte que els robatoris es produeixen en determinats horaris”. Cs, a més, ha lamentat que els botiguers s’enfrontin a una doble crisi: “La falta de vendes, i els saquejos i robatoris”. A més, el portaveu taronja ha sentenciat que la inseguretat segueix sent el principal problema per als Barcelonins “gràcies a les males polítiques de Colau, Collboni i Batlle”.

En les comissions del mes d’abril, Ciutadans també reclamarà l’eliminació de la taxa de recollida de residus, l’anul·lació del recàrrec de la taxa turística, i una moratòria fins a l’any 2022 per la entrada en vigor de la ZBE Barcelona per als camions pesats.