legionaris sant andreu

El Consorci de la Zona Franca ha iniciat el procés judicial per fer fora els legionaris de les casernes de Sant Andreu. L’organisme ha presentat la demanda que ha de permetre desencallar-ne el desallotjament, després que els membres de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona s’hagin negat a marxar reiteradament.

Al gener, els legionaris van rebre un burofax del Consorci en què se’ls donaven 15 dies hàbils per abandonar l’espai, un requeriment que l’associació va incomplir. A canvi de marxar, els van oferir una indemnització de 12.600 euros per compensar unes obres que suposadament van fer al local. 11 dies després que s’acabés el termini, la propietat ha obert la via judicial per fer-los fora.

Els veïns, pendents del desallotjament

El Consorci va cedir l’espai a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona el 2013, de manera “gratuïta i temporal”, una cessió que no agrada als veïns de Sant Andreu. En una entrevista al ‘bàsics’ de betevé, el president de l’associació de veïns, Santi Serra, ja va assegura que “la convivència amb ells al barri ha suposat un malestar”. Ara, després que s’hagi obert el procés judicial, ha celebrat la iniciativa, tot i que ha criticat que “no tenen voluntat política” i creu que hi ha hagut “deixadesa” en el cas.