Panot Barcelona
Foto: Lídia Carbonell

L’Ajuntament vol renovar l’icònic panot de Barcelona que enrajola els carrers de la ciutat. L’objectiu és que incorpori tecnologies innovadores que el facin més sostenible, sempre conservant-ne el valor patrimonial i mantenint la flor emblemàtica. Per això, l’Ajuntament ha obert un concurs públic a empreses i professionals.

Amb aquesta convocatòria, el consistori vol actualitzar el panot de Barcelona, un símbol de la ciutat, i adaptar-lo a un futur més verd. En aquest context, els panots hauran de reduir l’impacte ambiental. Se’n valoraran aspectes com les emissions de CO2 en fabricació i transport, l’ús de materials reciclats, la rebaixa de recursos utilitzats o la reducció de residus durant les obres. Igualment, se’n tindrà en compte la permeabilitat per millora rel cicle de l’aigua, la durabilitat i les característiques físiques i mecàniques.

Foto: Vicente Zambrano González

240.000 euros per renovar el panot de Barcelona

Les propostes es poden presentar fins al 21 d’abril i han d’incloure, a més de les activitats de recerca, la fabricació de prototips per cobrir 1.000 metres quadrats de superfície. Les vuit millors podran entregar una proposta millorada en una segona fase del concurs. El nou panot de Barcelona guanyador es provarà a l’espai públic en una prova pilot.

En total, l’Ajuntament hi ha destinat un fons de 240.000 euros, amb un màxim de 80.000 per projecte. El concurs s’emmarca en el projecte de la superilla de l’Eixample, que vol recuperar espai públic per als vianants i promoure una societat més verda.