El consorci va adquirir el 2004 les antigues casernes al Ministeri de Defensa. Va pagar 83 milions d’euros per un espai de 81.000 metres quadrats de sostre per a diferents usos. La intenció és comercialitzar-los, tot i que mentre això no arriba, el CZFB ha decidit cedir de manera “gratuïta i temporal” diverses parcel·les.

L’espai més gran, d’uns 5.000 metres quadrats, el cedeix a la Germandat d’Antics Cavallers Legionaris de Barcelona, que tindrà una zona per fer activitats socioculturals al passeig de Santa Coloma. El consorci ha cedit 2.000 metres quadrats més a la Generalitat per poder habilitar un espai d’aparcament a la comissaria que els Mossos d’Esquadra tenen al carrer de Santa Coloma.

El primer camp d’entrenament de criquet

El Sant Andreu Cricket Club serà el beneficiat de la tercera de les donacions de terreny de les antigues casernes. En aquest espai de 1.500 metres quadrats s’hi construirà el primer camp d’entrenament d’aquest esport a tota la ciutat. El solar està situat a la confluència dels carrers Gran de Sant Andreu i de Palomar.