Els conductors que s’han acostat aquest divendres al matí per posar benzina en alguna de les estacions de la companyia s’han trobat amb alguns problemes a l’hora de fer el pagament. El motiu: el col·lapse en el sistema informàtic. Segons han explicat els responsables d’una benzinera del carrer de Pujadas a betevé, el problema es genera a l’hora d’aplicar el descompte de 20 cèntims aprovat pel Govern espanyol. Això ha generat cues a primera hora del matí i, de fet, des de les 8 h i fins les 10.30 h pràcticament ningú no ha pogut posar-ne. A mig matí, la incidència s’ha començat a solucionar, però el sistema encara funciona amb lentitud.

Des de Repsol, però, eviten parlar de col·lapse i afirmen que el que està passant “és un problema puntual” pel gran volum de clients d’aquest divendres.

El descompte en la benzina és una de les actuacions més destacades anunciades per Pedro Sánchez, per fer front a la inflació disparada a nivells històrics, provocada per la guerra a Ucraïna. Una mesura amb la qual també s’ha volgut frenar la vaga de transportistes, que s’havia convocat per l’increment de preus.

Descomptes de 10 cèntims més

A més del descompte aprovat per l’executiu espanyol, Repsol també ha anunciat que aplicarà des d’aquest divendres rebaixes de 10 cèntims d’euro més per als clients que facin servir l’aplicació gratuïta Waylet. A través d’un comunicat, la companyia ha explicat que la rebaixa s’aplicarà en les 3.300 estacions que tenen repartides per tot Espanya. Per tant, el descompte per a aquestes persones per cada litre de gasolina serà de 30 cèntims i no de 20.