La fi del toc de queda ha tornat a reactivar les reivindicacions del sector de l’oci nocturn, un dels més castigats per la pandèmia. Aquest dilluns un centenar de treballadors i responsables d’establiments s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per tornar a reclamar la reobertura dels negocis, tancats des de l’inici de la pandèmia. Se senten els “grans oblidats” de les administracions, i diuen que les imatges de festes i concentracions al carrer durant el primer cap de setmana sense el toc de queda els donen la raó.

Per la patronal FECASARM, els locals d’oci nocturn són un 99,9 % més segurs que les botellades, i des de FECALON afegeixen que són la solució al problema d’aquestes botellades. L’associació de sales de concert ASSAC, demana obrir el més aviat possible ni que sigui amb restriccions. Asseguren que, amb un test d’antígens negatiu, no es té prou càrrega viral per contagiar. El Gremi de Discoteques de Barcelona ha aprofitat per demanar a l’Ajuntament que pagui les ajudes.

La protesta s’ha fet el mateix dia que Salut ha presentat l’estudi clínic que farà a Sitges el proper 20 de maig per testar la seguretat de l’oci nocturn en aquesta ciutat del Garraf. El Departament de Salut diu que servirà per avaluar la reobertura del sector, però avisa que no serà de forma imminent.

Reunió amb l’Ajuntament de Barcelona

Aquesta mateixa tarda, abans de la protesta, el sector de l’oci nocturn s’ha reunit amb l’Ajuntament per buscar complicitats a l’hora d’aconseguir la reobertura dels locals. Tot i això, els establiments tenen demandes per totes les administracions implicades en la gestió de la pandèmia. A la Generalitat li reclamen l’aprovació del Pla sectorial de reobertura del Procicat, encara pendent d’aprovar, un calendari d’obertura i el certificat d’immunització. I a l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació, un pla d’ajudes.

Moment de la protesta a la plaça de Sant Jaume per la reobertura de l’oci nocturn



Comparteix a:
Imatge de l'autor/a