(ACN / Redaccio) El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha anunciat que aquesta setmana el Procicat aprovarà el pla sectorial de reobertura de l’oci nocturn. Un cop hi doni el vistiplau, el document quedarà en pausa fins que l’Estat espanyol aixequi el tancament sectorial decretat a l’agost amb l’aval de totes les comunitats autònomes. “És un pla que ja està madur”, ha celebrat Ramentol, que ha lamentat que l’oci nocturn sigui l’únic sector que continua tancat per la covid-19.

D’altra banda, el secretari de Salut ha demanat considerar els joves com uns “aliats” en la represa de l’activitat nocturna i “no estigmatitzar-los” després de les aglomeracions que hi ha hagut aquest cap de setmana als carrers. “La majoria compleixen les mesures”, ha afirmat.

El sector de l’oci nocturn defensa que la reobertura dels locals pot ajudar de manera decisiva a combatre les botellades als carrers. Asseguren que són un 99,9% més segurs. També reclamen que se’ls deixi tirar endavant la prova pilot que prepara el sector a la ciutat, tal com ja s’ha fet a Sitges, al Garraf. Aquest dilluns la patronal del sector, FECASARM, s’ha reunit amb l’Ajuntament per parlar-ne. També aquest dilluns s’ha convocat una concentració per reclamar la obertura dels locals d’oci nocturn.