El secretari general de FECASARM (Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals), Joaquim Boadas, ha apressat la Generalitat a permetre la reobertura dels locals d’oci nocturn, en especial després de les imatges de botellades i aglomeracions el primer cap de setmana sense toc de queda nocturn. De fet, Boadas ha assegurat que “hi ha un 99,9 % de diferència entre la seguretat d’un local d’oci nocturn i una botellada o una festa en un domicili”.

Boadas ho ha dit hores abans que FECASARM mantingui una reunió a l’Ajuntament amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, a qui demanarà suport per a la prova pilot que prepara el sector per demostrar la seguretat de l’oci nocturn. El secretari general de FECASARM ha dit que “és la solució definitiva” i que, si funciona, pot suposar un referent per a la resta de països del món.

Com serà la prova pilot a l’oci nocturn?

Segons ha explicat Boadas a betevé, en la prova hi participaran entre 4.000 i 5.000 persones i fins a 13 locals de restauració i discoteques. Tots els participants hauran de tenir un test negatiu previ a l’inici de la nit i disposaran d’un codi QR que traçarà per quins locals ha passat cada individu. La intenció és simular “una nit de festa prepandèmia”, en què els clients anaven d’un local a un altre. A més, a cada establiment es requeriran les mesures sanitàries pertinents.

Amb aquesta prova a la mà, el sector de l’oci nocturn vol tenir un motiu de pes més perquè el Procicat permeti la reobertura de les sales de festa. Per Boadas, “la gent s’està acostumant massa a organitzar festes a casa sense mesures de seguretat o al carrer”, fet que considera “molt perillós” i que quedaria resolt amb la reobertura de l’oci nocturn.