La Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals, la FECASARM, ha anunciat que està preparant una prova pilot en cinc restaurants i cinc discoteques de Barcelona per acreditar que, si s’apliquen determinats protocols i mesures de seguretat, són espais segurs. La seva idea és que després de Barcelona, la prova es faci també a Salou i Lloret de Mar.

La prova l’estan dissenyant amb la col·laboració de l’empresa SieXsein, experta en bioseguretat, i consistirà a fer tests diagnòstics a tots els participants abans d’accedir als locals i fer-ne un seguiment a través de l’aplicació Liberty Pass. La prova també preveu que els locals que hi participin disposin d’un sistema de desinfecció de l’aire i les superfícies en temps real.

Els promotors de la iniciava consideren que si els resultats són favorables els permetria flexibilitzar les restriccions als locals d’oci nocturn i els restaurants. “Les proves pilot portades a terme a la Sala Apolo i al Palau Sant Jordi ens demostren que l’oci nocturn amb mesures de seguretat és del tot segur“, explica Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM.

La FECASARM explica que ja han comunicat al Departament de Salut que estan elaborant aquesta proposta i, per ara, ho han vist amb bons ulls en espera de concretar-ne els detalls.

Al·legacions a la proposta de pla sectorial

La FECASARM també explica que la Generalitat els va fer conèixer, fa pocs dies, una proposta de pla sectorial, a la qual ja han presentat al·legacions. L’entitat veu imprescindible incloure-hi la realització de tests previs a l’accés dels locals que consideren que haurien de gestionar-se a través d’una aplicació mòbil per evitar-ne falsificacions i facilitar-ne el seguiment posterior.

L’entitat considera que en funció del tipus de test que s’acabés exigint —PCR o antígens – podrien valorar si el cost de la prova l’assumeixen els establiments o es reparteix entre els clients i els establiments.