El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, espera que en els propers 15 dies bars i restaurants puguin obrir portes fins a les 0 h i ampliar l’aforament a l’interior dels locals fins al 50 % (ara és del 30 %). Pallarols ha explicat a betevé, que el que tindria més sentit seria establir una distància mínima entre taules (com es fa a les terrasses) i no definir cap aforament concret. Creu, a més, que l’obertura ajudaria a evitar aglomeracions de persones consumint a la via pública, tal com ha passat aquest cap de setmana.

Assegura que el primer dia d’obertura dels locals a l’hora de sopar ha funcionat “a mig gas” a Barcelona. Sobretot, tenint en compte que els diumenges ja són “un dia fluix” i que la ciutadania fa molts mesos que no surt sopar i ha de “recuperar l’hàbit”. Afirma que, tal com s’esperaven, hi va haver poques reserves i que la majoria dels sopars van respondre a “un consum espontani”. Tot i això, es mostra optimista i creu que l’obertura ajudarà a la recuperació del sector. Una recuperació, però, que preveu lenta.

“No ens podem permetre un altre estiu en blanc”

Pallarols diu que a Barcelona hi ha una “zona 0” que encara no es recuperarà fins que tornin els turistes a la ciutat. Creu que el sector “no es pot permetre un altre estiu en blanc” i demana que es faci tot el possible per recuperar l’activitat econòmica.

Els restauradors, satisfets amb l’obertura

Molts dels restauradors amb els quals ha pogut parlar betevé celebren l’obertura. Alguns expliquen que servir sopars els ha permès aixecar ERTO i que aquest diumenge han omplert els locals. Esperen que, a poc a poc, les reserves a bars i restaurants vagin augmentant i que això ajudi a “salvar” el sector, un dels més afectats per les restriccions sanitàries els darrers mesos.